Piletina sa kikirikijem i paprikom

Piletina sa kikirikijem i paprikom

Lako
25 minutes
5

Sastojci

Marinada

  • 20 ml soja sosa
  • 10 ml Shaoxing vina za kuvanje (opciono)
  • 8 g gustina
  • 500 g belog mesa, iseckanog na zalogaje

Sos

  • 125 ml kokošije supe
  • 70 ml soja sosa (opciono dodati i par kašika hoisin sosa)
  • 15 ml balzamiko sirćeta
  • 20 g smeđeg šećera
  • 10 g susama
  • 8 g gustina
  • 2 g ljute gruvane paprike
  • 1 g mlevenog đumbira
  • 0.5 g muskatnog oraščića

Stir fry

  • 30 ml ulja (opciono susamovo)
  • 1 crvena paprika, naseckana na kockice
  • 1 zelena paprika, naseckana na kockice
  • 4 čena belog luka,sitno naseckana
  • 3 mlada luka, usitnjena
  • 75 g pečenog kikirikija
  • 200 g pirinča (za tri porcije)

  • Sve sastojke za marinadu pomešajte sa piletinom i dobro izmešajte.
  • Sjedinite sastojke za sos pa ostavite sa strane.
  • Piletinu izdinstajte u tiganju (sa polovinom ulja), dok se ne ispeče, pa je izvadite i ostavite sa strane.
  • U isti tiganj dodajte ostatak ulja, izdinstajte papriku dok ne omekša (okvirno 5 minuta), dodajte beli i mladi luk, pa dinstajte par minuta. Dodajte piletinu i sos. Nastavite dinstanjem, dok se sos ne zgusne, pa dodajte kikiriki. Kratko sve sjediniti i poslužite uz pirinač ili nudle.
Tagovi balzamiko sirće, kikiriki, luk, nudle, paprika, piletina, pirinač, soja sos, susam

Sastojci

Marinada

  • 20 ml soja sosa
  • 10 ml Shaoxing vina za kuvanje (opciono)
  • 8 g gustina
  • 500 g belog mesa, iseckanog na zalogaje

Sos

  • 125 ml kokošije supe
  • 70 ml soja sosa (opciono dodati i par kašika hoisin sosa)
  • 15 ml balzamiko sirćeta
  • 20 g smeđeg šećera
  • 10 g susama
  • 8 g gustina
  • 2 g ljute gruvane paprike
  • 1 g mlevenog đumbira
  • 0.5 g muskatnog oraščića

Stir fry

  • 30 ml ulja (opciono susamovo)
  • 1 crvena paprika, naseckana na kockice
  • 1 zelena paprika, naseckana na kockice
  • 4 čena belog luka,sitno naseckana
  • 3 mlada luka, usitnjena
  • 75 g pečenog kikirikija
  • 200 g pirinča (za tri porcije)

Pogledajte i…