![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/08/MG_4944aaaaa-scaled.jpg)
Breskve Melba
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 250 g šećera
- 6 komada breskvi isečenih na pola
- 1 kašika arome vanile
- 150 g malina svežih ili zamrznutih
- 50 g šećera u prahu
- 10 ml soka od limuna
- 60 g blanširanog badema ili bademovih listića
- 6 kugli sladoleda od vanile
- U 1 litar vode sipajte šećer pa ostavite da smesa proključa i šećer se otopi. Ubacite breskve, smanjite temperaturu na srednju jačinu, i poklopite šerpu. Breskve kuvajte 15 minuta pa ih sklonite sa ringle. Dodajte vanilu pa ostavite breskve u šerpi poklopljene još 10 minuta. Nakon toga ih oljuštite (kada se malo prohlade) i uklonite koštice, pa stavite u frižider da se dodatno rashlade.
- Maline skuvajte sa šećerom u prahu i limunom. Kada smesa provri sklonite šerpu sa strane, procedite soskroz cediljku, odstraniti semenke pa stavite u frižider na hlađenje.
- Badem sitno iseckajte ili ako koristite listiće, kratko ih propržite na tiganju dok ne dobiju zlatastu boju.
- U čašu postaviti dve polovine breskve, zalijte sa par kašičica sosa, preko postavite kuglu sladoleda, zalijte sa još malo sosa i pospite sa pečenim bademima. Ukrasite sa svežim malinama i ribizlama.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi badem, breskve, dezert u čaši, limun, maline, sladoled od vanile, vanila
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…