Puding sa starim hlebom

Puding sa starim hlebom

Lako
1 hour

Sastojci

  • malo maslaca za premazivanje
  • 250 g starog tost hleba
  • 2 jaja
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 ml mleka Belkino
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 200 g oceđenih višanja iz kompota (svežih ili bilo kog drugog voća po izboru)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • šećer u prahu za posipanje (opciono)

  • Premazati pekač (26x20 cm) maslacem sa svih strana. Hleb iseći na kockice (zalogaje) i staviti ga u pekač. Umutiti jaja pa dodati mleko Belkino, slatku pavlaku, vanilin šećer, cimet i so. Sve dobro sjediniti i preliti u pekač preko hleba.
  • Ostaviti hleb da se natapa desetak minuta, promešati hleb na pola tako da hleb od dole dođe gore. Zagrejati rernu na 180°C. Preko hleba ravnomerno posuti višnje i posuti preko njih smeđi šećer pa staviti puding da se peče do 35 minuta.
  • Izvaditi pekač napolje i ostaviti ga da se prohladi pa posuti šećerom u prahu i poslužiti isečeno na kocke.
Tagovi cimet, dezert, puding vanila, stari hleb, višnje

Sastojci

  • malo maslaca za premazivanje
  • 250 g starog tost hleba
  • 2 jaja
  • 250 ml slatke pavlake
  • 250 ml mleka Belkino
  • 1 kesica vanilin šećera
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 200 g oceđenih višanja iz kompota (svežih ili bilo kog drugog voća po izboru)
  • 3 kašike smeđeg šećera
  • šećer u prahu za posipanje (opciono)

Pogledajte i…