Punjene paprike iz rerne

Punjene paprike iz rerne

Srednje
50 minutes
5

Sastojci

  • par kašika maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk, sitno naseckan
  • 4 čena belog luka, izgnječena
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 250 g obarenog pirinča PerSu
  • 60 g parmezana
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 5 crvenih babura

  • Zagrejati maslinovo ulje u tiganju i izdinstati luk dok ne postane staklast pa dodati beli luk i kratko prodinstati. Ubaciti mleveno meso i dinstati dok ne promeni boju. Dodati začine, sve sjediniti pa uliti polovinu pasiranog paradajza (250 ml). Kuvati par minuta dok se sve lepo ne poveže pa dodati obareni i proceđeni bulgur i parmezan. Sve dobro promešati i skloniti po strani.
  • Paprike iseći na pola po dužini pa puniti filom (ukoliko želite mekše babure, prvo ih u rerni zapecite 10-15 minuta na 180°C). Poređati paprike u pleh i preliti ostatkom pasiranog paradajza pa posuti rendanim kačkavaljem i peći 30 minuta na 190°C (Možete peći punjene paprike 40 minuta pa pred kraj pečenja tek posuti sirom kako bi bile još mekše).
Tagovi bosiljak, kačkavalj, mleveno meso, origano, paprike, parmezan, ručak

Sastojci

  • par kašika maslinovog ulja
  • 1 veliki crni luk, sitno naseckan
  • 4 čena belog luka, izgnječena
  • 500 g mlevenog mesa
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica suvog bosiljka
  • 1 kašičica suvog origana
  • 1 kašičica suve majčine dušice
  • 1 kašičica ljute gruvane paprike
  • 1/2 kašičice bibera
  • 500 ml pasiranog paradajza
  • 250 g obarenog pirinča PerSu
  • 60 g parmezana
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 5 crvenih babura

Pogledajte i…