Go Back

Kuglof sa kesten pireom

Sastojci

  • 50 g mlevenih badema
  • 20 g brašna
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 100 g maslaca, sobne temperature
  • 140 g kristal šećera
  • 4 jaja
  • 200 g kesten pirea
  • 2 kašike arome ruma
  • 2 kašike sitno seckane čokolade ili suvih grožđica
  • prah šećer za posipanje

  • Pomešati suve sastojke, bademe, brašno i prašak za pecivo pa ostaviti po strani. Umutiti mikserom maslac sa šećerom pa polako dodavati jedno po jedno žumance. Kada ste dobili homogenu smesu ubacite kesten pire i rum.
  • Nakon toga polako dodajte suve sastojke i čokoladu/grožđice i ostavite smesu po strani. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrsti šam pa tu smesu dodajte u prvu smesu i sjedinite spatulom, pažljivim pokretima.
  • Smesu izručite u kalup za kuglof, koji ste prethodno premazali maslacem i brašnom, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.