![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/03/kuglof-sa-kesten-pireom-4-scaled.jpg)
Kuglof sa kesten pireom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
50 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 50 g mlevenih badema
- 20 g brašna
- 1 kašičica praška za pecivo
- 100 g maslaca, sobne temperature
- 140 g kristal šećera
- 4 jaja
- 200 g kesten pirea
- 2 kašike arome ruma
- 2 kašike sitno seckane čokolade ili suvih grožđica
- prah šećer za posipanje
- Pomešati suve sastojke, bademe, brašno i prašak za pecivo pa ostaviti po strani. Umutiti mikserom maslac sa šećerom pa polako dodavati jedno po jedno žumance. Kada ste dobili homogenu smesu ubacite kesten pire i rum.
- Nakon toga polako dodajte suve sastojke i čokoladu/grožđice i ostavite smesu po strani. Umutite belanca sa prstohvatom soli u čvrsti šam pa tu smesu dodajte u prvu smesu i sjedinite spatulom, pažljivim pokretima.
- Smesu izručite u kalup za kuglof, koji ste prethodno premazali maslacem i brašnom, pa pecite oko 40 minuta na 180 stepeni.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi dezert, kesten pire, kuglof
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…