Zamesiti testo od brašna i maslaca dok ne dobijete sipku smesu. Dodavati hladnu vodu malo po malo dok ne dobijete testo zgodno za razvijanje. Uvijte testo u foliju i ostavite u frižideru da se ohladi dok pripremate fil.
Umutite jaja, dodajte kiselu pavlaku i pavlaku za kuvanje pa začinite sa začinima po ukusu (obratite pažnju na so, u zavisnosti od slanoće slanine koju koristite).
Slaninu naseckajte na komadiće i izdinstajte je dok ne promeni boju i omekša pa je sklonite sa strane.
Testo konačno razvijte na pobrašnjenoj površini, što tanje tako da stane u pleh za tart (30 cm prečnika) i da imate dovoljno testa za ivice takođe. Na dno, direktno preko testa poređajte slaninu pa preko narendajte oko 50g kačkavalja. Izlijte umućenu smesu preko pa narendajte od gore ostatak kačkavalja.
Pecite u rerni na 180°C nekih 30 minuta. Primetićete da je gotovo kada se testo odvaja od ivica kalupa. Poslužite sa pavlakom i mladim lukom.