Go Back
+ servings

Mini Pavlove tortice

Sastojci

  • 5 belanaca
  • prstohvat soli
  • 225 g šećera u prahu
  • kašika gustina
  • kašičica soka od limuna
  • 200 ml slatke pavlake
  • kašika arome vanile
  • sveže maline i borovnice za dekoraciju
  • malo sirupa od maline i sveži listići nane

  • Upalite rernu da se zagreje na 150 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa ih umutite sa prstohvatom soli dok ne zapene. Postepeno dodavajte šećer, neprestano muteći, dok ne dobijete čvrsti i sjajni šam (oko 10 minuta). U gotovu smesu dodajte gustin i limunov sok, pa kratko umutite mikserom. Smesu prebacite u špric.
  • Na plehu, obloženom papirom za pečenje, oblikujte male korpice. Kašikom možete dodatno oblikovati ulegnuće u korpici kako bi više fila stalo unutra. Od ove smese dobićete 12 malih korpica. Možete ih rasporediti u 2 pleha, pa svaki sušiti posebno. Rernu smanjite na 100 stepeni (oba grejača i ventilator), pa sušite 2 sata bez otvaranja rerne(pleh stavite na srednju poziciju). Nakon 2 sata isključite rernu i držite pleh unutra još 30-60 minuta u zatvorenoj rerni. Potom otvorite rernu i držite pleh unutra kako bi se lagano hladio (najbolje tokom noći).
  • U međuvremenu pripremite slatku pavlaku, pa je umutite sa šećerom i vanilom, dok ne postane čvrsta (oko 5 minuta). Slatku pavlaku prebacite u špric i ukrasite korpice. Korpice pospite svežim voćem, sosom i nanom, pa poslužite.
    Prijatno!