![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/08/MG_0312-copy-scaled.jpg)
Mini Pavlove tortice
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
3 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 5 belanaca
- prstohvat soli
- 225 g šećera u prahu
- kašika gustina
- kašičica soka od limuna
- 200 ml slatke pavlake
- kašika arome vanile
- sveže maline i borovnice za dekoraciju
- malo sirupa od maline i sveži listići nane
- Upalite rernu da se zagreje na 150 stepeni. Odvojite belanca od žumanaca, pa ih umutite sa prstohvatom soli dok ne zapene. Postepeno dodavajte šećer, neprestano muteći, dok ne dobijete čvrsti i sjajni šam (oko 10 minuta). U gotovu smesu dodajte gustin i limunov sok, pa kratko umutite mikserom. Smesu prebacite u špric.
- Na plehu, obloženom papirom za pečenje, oblikujte male korpice. Kašikom možete dodatno oblikovati ulegnuće u korpici kako bi više fila stalo unutra. Od ove smese dobićete 12 malih korpica. Možete ih rasporediti u 2 pleha, pa svaki sušiti posebno. Rernu smanjite na 100 stepeni (oba grejača i ventilator), pa sušite 2 sata bez otvaranja rerne(pleh stavite na srednju poziciju). Nakon 2 sata isključite rernu i držite pleh unutra još 30-60 minuta u zatvorenoj rerni. Potom otvorite rernu i držite pleh unutra kako bi se lagano hladio (najbolje tokom noći).
- U međuvremenu pripremite slatku pavlaku, pa je umutite sa šećerom i vanilom, dok ne postane čvrsta (oko 5 minuta). Slatku pavlaku prebacite u špric i ukrasite korpice. Korpice pospite svežim voćem, sosom i nanom, pa poslužite.Prijatno!
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi banana, borovnice, dezert, maline, mini torta, pavlova torta, vanila
Pogledajte i…