![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/08/MG_9920-scaled.jpg)
Grašak sa knedlama i kobasicama
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
1 hour hour
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 100 g sitno naseckanog crnog luka
- 100 g sitno naseckane šargarepe
- 450 g graška
- šaka sveže naseckane mirođije
- pola kašike soli
- pola kašičice vegete
- pola kašičice bibera
- 1 jaje
- kašika ulja
- 50 g brašna
- prstohvat soli
- narodna kobasica Delikato
- Na ulju izdinstajte luk i šargarepu. Dodajte grašak, pa dinstajte još par minuta dok ne omekša. Sipajte 250 ml vode i dodajte začine (so, biber, vegeta,mirođija) pa kuvajte desetak minuta. Konačno dodajte još 250 ml vode i kašiku brašna, pa kuvajte dok se grašak ne ukuva do željene gustine. Ovo je postupak za gušći grašak, ukoliko želite čorbast dodajte 500 ml vode.
- U međuvremenu pripremite knedle tako što ćete umutiti jaje, brašno, ulje i so, pa dodati po potrebi malo vode (dok ne dobijete smesu kao za palačinke). U ključaloj vodi obarite knedle, spuštajući ih sa malom kašičicom u vodu. Kada isplivaju na površinu znaćete da su skuvane. Izvadite ih cediljkom i ubacite u prethodno skuvani grašak. Grašak sa knedlama poslužite uz grilovane kobasice sa još malo mirođije od gore.Prijatno!
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi grašak, knedle, kobasice, ručak
Sastojci
- 2 kašike ulja
- 100 g sitno naseckanog crnog luka
- 100 g sitno naseckane šargarepe
- 450 g graška
- šaka sveže naseckane mirođije
- pola kašike soli
- pola kašičice vegete
- pola kašičice bibera
- 1 jaje
- kašika ulja
- 50 g brašna
- prstohvat soli
- narodna kobasica Delikato
Pogledajte i…