Go Back

Grašak sa knedlama i kobasicama

Sastojci

  • 2 kašike ulja
  • 100 g sitno naseckanog crnog luka
  • 100 g sitno naseckane šargarepe
  • 450 g graška
  • šaka sveže naseckane mirođije
  • pola kašike soli
  • pola kašičice vegete
  • pola kašičice bibera
  • 1 jaje
  • kašika ulja
  • 50 g brašna
  • prstohvat soli
  • narodna kobasica Delikato

  • Na ulju izdinstajte luk i šargarepu. Dodajte grašak, pa dinstajte još par minuta dok ne omekša. Sipajte 250 ml vode i dodajte začine (so, biber, vegeta,mirođija) pa kuvajte desetak minuta. Konačno dodajte još 250 ml vode i kašiku brašna, pa kuvajte dok se grašak ne ukuva do željene gustine. Ovo je postupak za gušći grašak, ukoliko želite čorbast dodajte 500 ml vode.
  • U međuvremenu pripremite knedle tako što ćete umutiti jaje, brašno, ulje i so, pa dodati po potrebi malo vode (dok ne dobijete smesu kao za palačinke). U ključaloj vodi obarite knedle, spuštajući ih sa malom kašičicom u vodu. Kada isplivaju na površinu znaćete da su skuvane. Izvadite ih cediljkom i ubacite u prethodno skuvani grašak. Grašak sa knedlama poslužite uz grilovane kobasice sa još malo mirođije od gore.
    Prijatno!