Crvenu papriku ispecite u rerni, na najvišoj poziciji i maksimalnoj temperaturi pečenja (opcija gril). Pecite do 5 minuta po strani. Kada se prohladi, oljuštite papriku i naseckajte na sitne trakice.
Obareni krompir izgnječite pa dodati jaje, maslac i so. Sjedinite sve dobro, pa krenite sa dodavanjem brašna. Zamesiti testo, tako da se ne lepi za ruke (po potrebi dodajte još malo brašna).
Nadev pripremite tako što ćete pomešati sitan sir i papriku. Od testa kidajte komade (okvirno 70 g), pa ih na pobrašnjenoj površini, oblikujte u pravougaonik. Na tako oblikovano testo, stavite pršutu i kašiku fila, pa napravite loptice odnosno knedle. Postupak ponovite, dok ne utrošite svo testo.
Knedle obarite u kipućoj vodi na srednjoj temperaturi do 10 minuta (kada isplivaju na površinu plus par minuta nakon toga).
U tiganju ili šerpi, na malo ulja, izdinstajte prezle dok ne dobiju zlatno braon boju. Smanjite temperaturu pa ubacite obarene knedle, jednu po jednu,dok se skroz ne uvaljaju u prezle. Prijatno!