Slane knedle

Slane knedle

Lako
1 hour
5

Sastojci

  • 1 pečena crvena paprika
  • 500 g krompira
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 20 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 200 g sitnog sira Belkino
  • 100 g pršute
  • 6 kašika prezli
  • ulje

  • Crvenu papriku ispecite u rerni, na najvišoj poziciji i maksimalnoj temperaturi pečenja (opcija gril). Pecite do 5 minuta po strani. Kada se prohladi, oljuštite papriku i naseckajte na sitne trakice.
  • Obareni krompir izgnječite pa dodati jaje, maslac i so. Sjedinite sve dobro, pa krenite sa dodavanjem brašna. Zamesiti testo, tako da se ne lepi za ruke (po potrebi dodajte još malo brašna).
  • Nadev pripremite tako što ćete pomešati sitan sir i papriku. Od testa kidajte komade (okvirno 70 g), pa ih na pobrašnjenoj površini, oblikujte u pravougaonik. Na tako oblikovano testo, stavite pršutu i kašiku fila, pa napravite loptice odnosno knedle. Postupak ponovite, dok ne utrošite svo testo.
  • Knedle obarite u kipućoj vodi na srednjoj temperaturi do 10 minuta (kada isplivaju na površinu plus par minuta nakon toga).
  • U tiganju ili šerpi, na malo ulja, izdinstajte prezle dok ne dobiju zlatno braon boju. Smanjite temperaturu pa ubacite obarene knedle, jednu po jednu,dok se skroz ne uvaljaju u prezle. Prijatno!
Tagovi crvena paprika, krompir, prezle, pršuta, ručak, sitan sir, slane knedle

Sastojci

  • 1 pečena crvena paprika
  • 500 g krompira
  • 200 g brašna
  • 1 jaje
  • 20 g maslaca
  • prstohvat soli
  • 200 g sitnog sira Belkino
  • 100 g pršute
  • 6 kašika prezli
  • ulje

Pogledajte i…