Posne rolnice od patlidžana sa orasima

Posne rolnice od patlidžana sa orasima

Lako
40 minutes
5

Sastojci

  • 3 srednja patlidžana
  • So
  • Ulje
  • 225 g tostiranih oraha
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice gruzijske mešavine začina Khmel Suneh*
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • 100 ml vrele vode
  • Svež nar za dekoraciju
  • Sveže začinsko bilje za dekor

  • Patlidžan iseći po dužini na tanke ploške. Od jednog patlidžana bi trebalo da dobijete oko 8 ploški. Patlidžan posoliti, ostaviti da ispušta vlagu nekih 20 minuta, pa prebrisati višak tečnost.
  • Na jakoj vatri, sa malo ulja, grilovati patlidžan po par minuta sa svake strane dok ne omekša i dobije lepe gril linije. Skloniti patlidžan sa strane i pripremiti fil.
  • U blenderu ili secku samleti tostirani orah pa dodati beli luk, limunov sok, začin i javorov sirup pa dobro sve sjediniti. Postepeno dodavati toplu vodu pa mešati dok se ne dobije smesa nalik pašteti, zgodna za razmazivanje.
  • Premazivati svaku plošku patlidžana sa tankim slojem paste i rolati ih kao palačinku. Postupak ponoviti dok ne potrošite sav fil i patlidžan. Rolnice posuti narom i peršunom pa poslužiti kao predjelo.
  • *Khmel Suneh možete sami napraviti tako što ćete zajedno samleti: 2 kašike piskavice, 3 lovorova lista, 1 kašičicu čili paprike, 1 kašiku suvog peršuna, 1 kašičicu suvog bosiljka, 1 kašičicu korijandera, 2 kašičice suve mirođije, 1 kašičicu suve majčine dušice, ½ kašičice bibera i 2 kašičice soli
Tagovi beli luk, javorov sirup, limun, orasi, patlidžan, peršun, posno, rolnice, ručak

Sastojci

  • 3 srednja patlidžana
  • So
  • Ulje
  • 225 g tostiranih oraha
  • 3 čena belog luka
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice gruzijske mešavine začina Khmel Suneh*
  • 1 kašičica javorovog sirupa
  • 100 ml vrele vode
  • Svež nar za dekoraciju
  • Sveže začinsko bilje za dekor

Pogledajte i…