Go Back

Oblande sa orasima i mlekom

Sastojci

  • 1.5 l mleka
  • 750 g šećera
  • 400 g mlevenih oraha
  • 1 pakovanje oblandi

  • U odgovarajuću šerpu sipajte mleko i šećer, promešajte, pa ostavite da se kuvaju na umerenoj temperaturi. Od trenutka ključanja nastavite da kuvate, uz povremeno mešanje dok ne uvri polovina mleka. Za to će vam trebati malo više vremena, 1-2 sata, sve zavisi od jačine ringle i šerpe. Pazite svakako da ne zagori, pa povremeno mešajte tokom kuvanja.
  • Kada polovina mleka uvri, sklonite sa ringle pa dodajte orahe, i ponovo promešajte da se sve lepo sjedini.
  • Ostavite fil sa strane da se ohladi, pa tek onda filujte oblande (mažete stranu sa krupnijim kvadratićima). Složenu oblandu pritisnite nečim teškim, kako bi se kore zalepile jedne za drugu, i ostavite na hladnom mestu. Secite na romboide i služite prohlađeno.