Go Back

Eton Mess - Dezert u čaši sa jagodama

Sastojci

  • 100 g belanaca TO!
  • prstohvat soli
  • 100 g šećera u prahu TO!
  • 250 g jagoda
  • 150 ml slatke pavlake
  • 100 g džema od jagode

  • Belanca umutite sa malo soli, dok ne postanu penasta, pa postepeno dodavajte šećer. Mutite neprestano dok ne dobijete čvrst šam. Dodajte šećer u prahu pa sjedinite spatulom. Špric napunite sa smesom pa oblikujte, na papiru za pečenje, malene puslice.
  • Pecite sat vremena, u prethodno zagrejanoj rerni, na 110°C. Ostavite ih da se malo prohlade pa skinite sa papira za pečenje.
  • Slatku pavlaku umute mikserom, a jagode iseckajte na četvrtine.
  • U čašu sipajte punu kašiku pavlake, pospite jagodama, pa izdrobite puslicu i konačno prelijte sa kašikom džema. Postupak ponovite, dok ne napunite čašu, pa dobro ohladite pred služenje.