Izblendirajte bosiljak, orahe, beli luk, parmezan i maslinovo ulje u homogenu smesu.
Iseckajte piletinu na tanje šnicle i pomešajte sa 3 pune kašike pesto sosa. Piletinu stavite u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 30 minuta na 200°C.
Testeninu obarite u posoljenoj vodi. Paradajz i luk naseckajte, pa ostavite sa strane.
Pomešajte oceđenu testeninu sa kašikom pesto sosa. Piletinu naseckajte na zalogaje, posolite i pobiberite po ukusu. Pomešajte sa testeninom, pa dodajte paradajz i luk. Sve dobro promešajte, dodajte još malo parmezana i sitno seckanih oraha, pa poslužite.
*Od datih količina za pesto sos, dobićete jednu šolju viška, koju možete čuvati u frižideru, samo prelite malo maslinovog ulja od gore. Za ovaj recept vam treba oko pola šolje.