Go Back

Rolnice sa čvarcima

Sastojci

  • Kvasac aktivirajte u mleku sa šećerom i kašikom brašna, pa ostavite smesu 10 minuta da reaguje. Testo zamesite sa brašnom, solju i jajima, pa ostavite pokriveno na pola sata.
  • Čvarke pomešajte sa biberom i mašću. Razvucite testo oklagijom u pravougaonik, pola cm debljine, pa premažite u tankom sloju polovinu testa. Preklopite testo na pola po dužini, ponovo premažite polovinu, pa preklopite na pola po dužini.
  • Ostavite testo da odmori 5 minuta pa ga razvucite oklagijom. Ponovite postupak sa premazivanjem čvaraka (dok ne utrošite sav namaz) i preklapanjem testa. Kada testo odmori 5 minuta ponovo ga razvijte oklagijom pa isecite na trake dužine 25 cm, širine 2 cm, potom ih urolajte u oblik puža. Rolnice stavite, u korpice za pečenje, u kalup za mafine. Pecite 20 minuta, na 200°C, pa poslužite.