![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/10/MG_9849-scaled.jpg)
Rolnice sa čvarcima
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
3.34
Sastojci
- 20 g kvasca
- 200 ml mlakog mleka Belkino
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 g mlevenih čvaraka
- prstohvat bibera
- 80 g svinjske masti Delikato
- Kvasac aktivirajte u mleku sa šećerom i kašikom brašna, pa ostavite smesu 10 minuta da reaguje. Testo zamesite sa brašnom, solju i jajima, pa ostavite pokriveno na pola sata.
- Čvarke pomešajte sa biberom i mašću. Razvucite testo oklagijom u pravougaonik, pola cm debljine, pa premažite u tankom sloju polovinu testa. Preklopite testo na pola po dužini, ponovo premažite polovinu, pa preklopite na pola po dužini.
- Ostavite testo da odmori 5 minuta pa ga razvucite oklagijom. Ponovite postupak sa premazivanjem čvaraka (dok ne utrošite sav namaz) i preklapanjem testa. Kada testo odmori 5 minuta ponovo ga razvijte oklagijom pa isecite na trake dužine 25 cm, širine 2 cm, potom ih urolajte u oblik puža. Rolnice stavite, u korpice za pečenje, u kalup za mafine. Pecite 20 minuta, na 200°C, pa poslužite.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi čvarci, domaće pecivo, doručak, rolnice, svinjska mast, testo, večera
Sastojci
- 20 g kvasca
- 200 ml mlakog mleka Belkino
- 1 kašičica šećera
- 500 g brašna
- 1 kašičica soli
- 2 jaja
- 200 g mlevenih čvaraka
- prstohvat bibera
- 80 g svinjske masti Delikato
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…