Umutite smesu za palačinke (mleko, gazirana voda, jaja, brašno, ulje i so) pa ih ispecite na malo ulja (dobićete 10-12 palačinki).
Kupus stavite u šerpu, prelijte ga vodom (tik da prekrije kupu), dodajte šećer, piment i lovorov list pa kuvajte dok ne proključa. Smanjite temperaturu pa kuvajte poklopljeno, pola sata, dok kupus ne omekša. Ocedite ga, uklonite začine pa ostavite sa strane.
Izdinstajte slaninu, dok ne postane hrskava, pa je izvadite napolje. Ubacite crni luk, dinstajte dok ne postane staklast, potom dodajte pečurke pa dinstajte dok ne omekšaju. Konačno dodajte kupus i slatku papriku pa dinstajte par minuta. Na kraju dodajte slaninu i začinite po potrebi (so i biber).
Dobijenu smesu kratko izblendajte pa sa njom filujte palačinke (2-3 kašike fila po palačinki). Urolajte ih kao burito (zatvorite dve paralelne ivice i zarolajte palačinku) pa umočite najpre u jaja potom u prezle sa svih strana. Pecite ih u vrelom ulju (nije vam potrebno puno ulja, dovoljno je da prekrije dno) dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana. Poslužite uz tartar umak.