Pomešajte brašno, šećer, kvasac i vodu pa ostavite da se duplira 30 minuta. Dodajte so i ulje pa zamesite testo. Prekrijte krpom i ostavite testo, sat vremena, da se duplira (ili najbolje preko noći u frižideru). Zagrejte rernu na maksimalnu temepraturu. Testo podelite na 6 loptica, pa ih prekrijte krpom da stoje dok pripremate nadeve.
Pomešajte meso, so, biber, ljutu papriku, kumin i cimet pa smesi dodajte paradajz, luk i papriku. Sjedinite sve i ostavite sa strane.
U drugoj posudi pomešajte 3 jajeta, 90 g grčkog sira Belkino i 135 g rendanog sira pa posolite po ukusu.
Tri loptice oklagijom razvijte u ovalni oblik pa premažite smesom za meso. Ivice izdignite preko fila, šavove pritisnite i učvrstite, pa pecite 15 minuta.
Preostale tri loptice testa razvijte u ovalni oblik, izdignite ivice i pritisnute šavove, bez fila, pa napravite par rupica u testu viljuškom. Testo pecite 5 minuta probušite rupe u testu ukoliko su se stvorile) pa rasporedite fil podjednako u sve tri i pecite još 10 minuta.
Tople pide premažite sa po kašikom otopljenog maslca po ivicama testa i poslužite tople.