Aktivirati kvasac u 350 ml mlakog mleka sa šećerom u kašičicom brašna (10 minuta) Pomešati brašno i so u posudi, dodati kvasac i jedno jaje, pa zamesiti testo. Ostaviti testo da odmori 20 minuta, pokriveno folijom, na sobnoj temperaturi.
Podeliti testo na 6 jednakih loptica i ostaviti ih pokrivene 10 minuta.
Oklagijom rastanjiti loptice na 20 cm prečnika i rendati na svaku maslac (po 25 g) i preklapati sledećom, završno sa šestom korom. Ostaviti testo da odmori 10 minuta.
Razvući testo na pravougaonik (oko 50x35 cm) koji ćete potom iseći na dva manja po dužini, tako da dobijete dve duže trake, koje ćete seći na 7 cm širine u trougliće.
Zagrejati rernu na 180°C. Pripremite nadev tako što ćete pomešati sir, vlašac i jedno jaje (po potrebi dodati soli). Filovati svaki trouglić sirom i rolati ga u kiflicu. Ređati kiflice u pleh obložen papirom za pečenje namotanim šavom nadole. Od ove smese ćete dobiti dva puna pleha kiflica.
Premazati kiflice umućenim jajem i posuti sa susamom. Peći do 20 minuta dok ne dobiju zlatnu boju. Služiti tople uz jogurt.