Pomešati mleveni keks, kakao prah, otopljeni maslac i po potrebi malo slatke pavlake. Utisnuti smesu u kalup i ostaviti u frižider da se ohladi.
Umutiti 600 ml slatke pavlake pa ostaviti sa strane. Otopiti čokoladu pa je pomešati sa slatkom pavlakom. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja pa ga ocediti i staviti u šerpicu. Dodati par kašika smese čokolade i slatke pavlake pa otopiti na ringli. Dodati želatin* u čokoladni fil i dobro izmešati. Fil izliti u kalup pa ostaviti u frižideru na 30 minuta da se stegne.
Otopiti tamnu čokoladu sa 100 g slatke pavlake pa dodati 2 likvidnu glukozu** i dobro sjediniti. Izliti u kalup preko fila i ostaviti da se stegne (najbolje preko noći).
*Ovaj recept možete pripremiti i bez želatina, kako bi bio kremastiji, međutim želatin znatno ubrzava proces (torta je spremna za 30 minuta).
**Likvidna glukoza pomaže da se čokolada i slatka pavlaka bolje povežu, da ne dođe do grudvanja i razdvajanja masnoće. Ukoliko vam se desi ikada da vam se čokolada razdvoji od slatke pavlake, samo dodajte 1-2 kašike glukoznog sirupa i pomešajte van ringle i odmah će se povezati u kompaktan ganaš.