Čoko mus torta

Čoko mus torta

Lako
1 hour

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 20 g kakao praha
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 700 ml slatke pavlake
  • 400 g čokolade za kuvanje
  • 1 pakovanje želatina u listićima (opciono)
  • 150 g tamne čokolade
  • 2 kašike likvidne glukoze (bonbonski sirup) - opciono

  • Pomešati mleveni keks, kakao prah, otopljeni maslac i po potrebi malo slatke pavlake. Utisnuti smesu u kalup i ostaviti u frižider da se ohladi.
  • Umutiti 600 ml slatke pavlake pa ostaviti sa strane. Otopiti čokoladu pa je pomešati sa slatkom pavlakom. Želatin pripremiti prema uputstvu sa pakovanja pa ga ocediti i staviti u šerpicu. Dodati par kašika smese čokolade i slatke pavlake pa otopiti na ringli. Dodati želatin* u čokoladni fil i dobro izmešati. Fil izliti u kalup pa ostaviti u frižideru na 30 minuta da se stegne.
  • Otopiti tamnu čokoladu sa 100 g slatke pavlake pa dodati 2 likvidnu glukozu** i dobro sjediniti. Izliti u kalup preko fila i ostaviti da se stegne (najbolje preko noći).
  • *Ovaj recept možete pripremiti i bez želatina, kako bi bio kremastiji, međutim želatin znatno ubrzava proces (torta je spremna za 30 minuta).
  • **Likvidna glukoza pomaže da se čokolada i slatka pavlaka bolje povežu, da ne dođe do grudvanja i razdvajanja masnoće. Ukoliko vam se desi ikada da vam se čokolada razdvoji od slatke pavlake, samo dodajte 1-2 kašike glukoznog sirupa i pomešajte van ringle i odmah će se povezati u kompaktan ganaš.
Tagovi čokolada, dezert, keks, mus, torta

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 20 g kakao praha
  • 100 g otopljenog maslaca
  • 700 ml slatke pavlake
  • 400 g čokolade za kuvanje
  • 1 pakovanje želatina u listićima (opciono)
  • 150 g tamne čokolade
  • 2 kašike likvidne glukoze (bonbonski sirup) - opciono

Pogledajte i…