Zagrejati rernu na 180C. Iseći kajsije na pola i ukloniti koštice pa ostaviti sa strane.
Odvojiti žumanca od belanaca pa umutiti belanca sa prstohvatom soli u čvrsti šne i ostaviti sa strane.
Žumanca umutiti sa šećerom dok ne dobiju svetlu boju pa dodati maslac i mutiti dok se šećer ne otopi. Dodati vanilin šećer i limunovu koru pa kratko umutiti.
Prosejati brašno i prašak za pecivo pa sjediniti smesu i konačno dodati belanca pa sve zajedno pomešati (možete dodati i prvo belanca žumancima, pa posle brašno ukoliko vam je tako lakše).
Smesu izliti u kalup, koji ste prethodno nauljili ili obložili papirom za pečenje (min 23x33 cm, a može i malo veći). Kajsije poređati na površinu testa, ne morate ih utiskati, pa posuti bademe preko kajsija.
Kolač peći 35-40 minuta dok se testo ne ispeče. Ispečen kolač premazati mešavinom džema od kajsija i amaretto likera kako bi kajsije imale lepši ukus. Pre služenja kolač, isečen na kocke, posuti šećerom u prahu.