U blenderu, sa par kapi vode, izblendati u pastu beli luk i đumbir pa odvaditi 2/3 paste i dodati u posudu za mariniranje piletine.
Piletini dodati jogurt, ulje, limunov sok i sve začine. Pomešati dobro i ostaviti da se marinira minimum sat vremena, a najbolje preko noći.
Kada ste spremni za pripremu, zagrejati rernu na 240°C. Piletinu sa marinadom presuti u pleh, obložen papirom za pečenje, peći 10 minuta pa okrenuti da se ispeče i sa druge strane još 10 minuta. Na kraju upaliti gornji grejač na temperaturu 240°C i zapeći piletinu 3 minuta.
U većoj šerpi zagrejati maslac i ulje na srednje jakoj vatri. Dodati biber u zrnu, klinčić, cimet i lovorov list i kratko prodinstati. Ubaciti ostatak paste, od belog luka i đumbira, i crni luk pa dinstati sve zajedno dok luk ne omekša. Uliti paradajz pelat i krčkati sve na tihoj vatri 15 minuta. Izvaditi začine pa dodati pavlaku za kuvanje (po želji izblendati smesu), začine i kratko kuvati par minuta dok smesa ne proključa.
Dodati piletinu i kuvati sve zajedno do željene gustine (do 15 minuta). Servirati tikka masalu sa barenim pirinčem dugog zrna.