Go Back

Pečena skuša

Sastojci

  • 4 skuše, očišćene
  • 3 čena belog luka
  • 2 grančice ruzmarina
  • 10 kašika palente
  • 1 kašičica mlevene crvene paprike
  • 1 kašičica vegete
  • so
  • biber
  • maslinovo ulje
  • 4 crvene paprike
  • 200 g pirinča
  • 1 sok od limun

  • Skušu iseći na filete, pobiberiti, posoliti pa zaliti sa 2-3 kašike maslinovog ulja i sokom jednog limuna.
  • Palentu izmešati sa paprikom i vegetom. U tiganj sipati maslinovo ulje toliko da prekrije dno. Uvaljati filete u palentu pa pržiti po 7-8 minuta sa svake strane. Pored u ulje staviti beli luk i ruzmarin kako bi aromatizovali ulje i ribu. Papriku iseći na trake. Jedan čen belog luka iseći na krupnije komade.
  • Na tiganju zagrejati 5 kašika maslinovog ulja pa staviti papriku i beli luk da se prže na laganoj vatri 20 minuta, uz povremeno mešanje. Na kraju posoliti. Pirinač skuvati u 600 ml vode, začiniti po želji. 
  • Hrskava, aromatična korica, sočna riba, slatka paprika i blagi pirinač su idealan predlog za posni ručak, malo drugačiji od onoga na šta smo navikli.