Skušu iseći na filete, pobiberiti, posoliti pa zaliti sa 2-3 kašike maslinovog ulja i sokom jednog limuna.
Palentu izmešati sa paprikom i vegetom. U tiganj sipati maslinovo ulje toliko da prekrije dno. Uvaljati filete u palentu pa pržiti po 7-8 minuta sa svake strane. Pored u ulje staviti beli luk i ruzmarin kako bi aromatizovali ulje i ribu. Papriku iseći na trake. Jedan čen belog luka iseći na krupnije komade.
Na tiganju zagrejati 5 kašika maslinovog ulja pa staviti papriku i beli luk da se prže na laganoj vatri 20 minuta, uz povremeno mešanje. Na kraju posoliti. Pirinač skuvati u 600 ml vode, začiniti po želji.
Hrskava, aromatična korica, sočna riba, slatka paprika i blagi pirinač su idealan predlog za posni ručak, malo drugačiji od onoga na šta smo navikli.