Go Back

Ćufte u paradajz sosu

Sastojci

  • 500 g svinjskog mlevenog mesa
  • 50 g prezli
  • 1 jaje TO!
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 kašičica suvog peršuna, majčine dušice i bosiljka
  • so i biber po ukusu
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 crni luk, sitno naseckan
  • 1 šargarepa, sitno naseckana
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 500 ml pasiranog paradajza TO!
  • grančica svežeg ruzmarina
  • 30 g parmezana

  • Mleveno meso pomešajte sa prezlama, jajem i začinima pa dobro izmešajte. Rukama formirajte kuglice pa pecite u tiganju, na malo ulja, dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
  • U istom tiganju izdinstatajte crni luk i šargarepu, dok ne omekšaju, pa dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Sipajte pasirani paradajz. Krčkajte sa ruzmarinom, solju i biberom. Ćufte ubacite u sos, pa krčkajte zajedno dok se sos ne zgusne. Poslužite uz pire krompir ili omiljenu pastu sa parmezanom.