![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2022/07/MG_3712a-scaled.jpg)
Ćufte u paradajz sosu
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
30 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
5
Sastojci
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 50 g prezli
- 1 jaje TO!
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog peršuna, majčine dušice i bosiljka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 1 šargarepa, sitno naseckana
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 500 ml pasiranog paradajza TO!
- grančica svežeg ruzmarina
- 30 g parmezana
- Mleveno meso pomešajte sa prezlama, jajem i začinima pa dobro izmešajte. Rukama formirajte kuglice pa pecite u tiganju, na malo ulja, dok ne dobiju smeđu boju sa svih strana.
- U istom tiganju izdinstatajte crni luk i šargarepu, dok ne omekšaju, pa dodajte beli luk i kratko prodinstajte. Sipajte pasirani paradajz. Krčkajte sa ruzmarinom, solju i biberom. Ćufte ubacite u sos, pa krčkajte zajedno dok se sos ne zgusne. Poslužite uz pire krompir ili omiljenu pastu sa parmezanom.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi ćufte, mleveno meso, paradajz sos, parmezan, ručak, ruzmarin, špagete
Sastojci
- 500 g svinjskog mlevenog mesa
- 50 g prezli
- 1 jaje TO!
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica suvog peršuna, majčine dušice i bosiljka
- so i biber po ukusu
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk, sitno naseckan
- 1 šargarepa, sitno naseckana
- 2 čena belog luka, sitno naseckana
- 500 ml pasiranog paradajza TO!
- grančica svežeg ruzmarina
- 30 g parmezana
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/02/Separator@1X.png)
Pogledajte i…