Pileći takosi u tanjiru

Pileći takosi u tanjiru

Lako
1 hour

Sastojci

  • 700 g pilećih karabataka bez kostiju i kože
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice gruvane paprike
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1/2 kašičice kakao praha
  • 3 kašike ulja
  • 400 g seckanog paradajza iz tegle
  • 150 ml pileće supe
  • 2 crvena luka
  • 1 šolja sirćeta
  • 1/2 šolje vode
  • 1/8 šolje šećera
  • 2 kašike soli
  • 1 kašičica bibera u zrnu

  • Pomešati sve začine pa dobro začiniti piletinu sa svih strana.
  • Na ulju izdinstati meso sa obe strane, dok ne dobije braonkastu koricu.
  • U posudu sa piletinom sipati supu i paradajz, sačekati da smesa provri, pa kuvati na srednjoj temperaturi 25 minuta dok se meso ne ispeče.
  • Sa dve viljuške izdrpati meso na zalogaje i pomešati sa sokovima u tiganju.
  • Ukiseljeni luk pripremiti tako što ćete tanko iseckati luk na krugove, pa ga u tegli pomešati sa svim ostalim sastojcima i promešati. Ostaviti da se kiseli minimum sat vremena dok ne dobije svetliju boju pa služiti kao prilog uz piletinu, bareni pirinač, gvakamole sos i pavlaku.
Tagovi luk, paradajz, piletina, pirinač, ručak, takosi, večera, začini

Sastojci

  • 700 g pilećih karabataka bez kostiju i kože
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog kumina
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1/2 kašičice dimljene paprike
  • 1/2 kašičice gruvane paprike
  • 1/2 kašičice suvog origana
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu
  • 1/2 kašičice crnog luka u prahu
  • 1/2 kašičice kakao praha
  • 3 kašike ulja
  • 400 g seckanog paradajza iz tegle
  • 150 ml pileće supe
  • 2 crvena luka
  • 1 šolja sirćeta
  • 1/2 šolje vode
  • 1/8 šolje šećera
  • 2 kašike soli
  • 1 kašičica bibera u zrnu

Pogledajte i…