Go Back

Cheesecake sa hibiskusom i pistaćima

Sastojci

  • 85 g mlevenog keksa
  • 85 g mlevenih pistaća
  • 85 g maslaca
  • 300 g grčkog jogurta
  • 300 g krem sira
  • 200 g pavlake Belkino
  • 100 g šećera u prahu
  • 200 ml čaja od hibiskusa (od 5 filter kesica)
  • 2 želatina
  • 15 ml ružine vode (opciono)
  • Sitno seckani pistaći za ukras

  • Pomešajte pistaće, keks i maslac. Dobro sjedinite smesu pa je utisnute u kalup prečnika 20 cm. Ostavite kalup na hlađenje u frižider.
  • Pomešajte grčki jogurt, krem sir, pavlaku i šećer. Dobro umutite, kako biste razbili grudvice, pa podelite smesu na dva jednaka dela. U manjoj šerpi zagrejte čaj od hibiskusa, sa jednom kesicom želatina, do ključanja (dok se želatin ne rastopi). Ostavite da se prohladi pa u drugoj šerpi, u par kašika vode, rastopite drugi želatin. Zagrejte ga, dok se sasvim ne rastopi, pa prohladite.
  • U jednu smesu dodajte čaj od hibiskusa, u drugu želatin, pa podelite i ružinu vodu u svaku posudu. Dobro sjedinite smese pa ih izlijte jednu preko druge u kalup. Na kraju čačkalicom pomešajte slojeve i po potrebi površinski izravnajte. Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru (minimum 2 sata) pa poslužite uz posute, sitno, seckane pistaće.