Cheesecake sa hibiskusom i pistaćima
Lako
3 hours hours
Sastojci
- 85 g mlevenog keksa
- 85 g mlevenih pistaća
- 85 g maslaca
- 300 g grčkog jogurta
- 300 g krem sira
- 200 g pavlake Belkino
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml čaja od hibiskusa (od 5 filter kesica)
- 2 želatina
- 15 ml ružine vode (opciono)
- Sitno seckani pistaći za ukras
- Pomešajte pistaće, keks i maslac. Dobro sjedinite smesu pa je utisnute u kalup prečnika 20 cm. Ostavite kalup na hlađenje u frižider.
- Pomešajte grčki jogurt, krem sir, pavlaku i šećer. Dobro umutite, kako biste razbili grudvice, pa podelite smesu na dva jednaka dela. U manjoj šerpi zagrejte čaj od hibiskusa, sa jednom kesicom želatina, do ključanja (dok se želatin ne rastopi). Ostavite da se prohladi pa u drugoj šerpi, u par kašika vode, rastopite drugi želatin. Zagrejte ga, dok se sasvim ne rastopi, pa prohladite.
- U jednu smesu dodajte čaj od hibiskusa, u drugu želatin, pa podelite i ružinu vodu u svaku posudu. Dobro sjedinite smese pa ih izlijte jednu preko druge u kalup. Na kraju čačkalicom pomešajte slojeve i po potrebi površinski izravnajte. Ostavite tortu da se dobro ohladi u frižideru (minimum 2 sata) pa poslužite uz posute, sitno, seckane pistaće.
Tagovi cheesecake, grčki jogurt, hibiskus, krem sir, pavlaka, pistaći, torta
Sastojci
- 85 g mlevenog keksa
- 85 g mlevenih pistaća
- 85 g maslaca
- 300 g grčkog jogurta
- 300 g krem sira
- 200 g pavlake Belkino
- 100 g šećera u prahu
- 200 ml čaja od hibiskusa (od 5 filter kesica)
- 2 želatina
- 15 ml ružine vode (opciono)
- Sitno seckani pistaći za ukras
Pogledajte i…