U mlakom mleku rastvorite kvasac, dodajte kašiku šećera i brašna, pa ostavite kvasac da se aktivira (10 minuta). Zamesite maslac sa brašnom, šećerom i jajetom pa smesi dodajte kvasac i limun. Testo podelite na četiri jednake lopte i ostavite ih u frižideru na 30 minuta da se prohlade.
U međuvremenu pomešajte orahe sa šećerom u prahu i ostavite ih sa strane.
Testo razvijte oklagijom, na papiru za pečenje, na veličinu kalupa (30*20 cm) i ubacite prvu koru na dno kalupa, premažite sa trećinom džema i pospite sa trećinom oraha. Postupak ponovite i završite sa poslednjom, četvrtom korom. Kolač ostavite u kalupu da odmori sat vremena. Poslednju koru izbockajte pa pecite u rerni 40 minuta na 180°C.
Ohladite kolač pa pripremite čokoladnu glazuru. Otopite čokoladu sa maslacem i pavlakom za kuvanje pa prelijte kolač i ostavite da se stegne. Secite na kockice i poslužiti.