Pasta u pesto roso umaku sa paprikom i tikvicama

Pasta u pesto roso umaku sa paprikom i tikvicama

Srednje
1 hour 5 minutes

Sastojci

  • 200 g sušenog paradajza u ulju
  • 60 g badema
  • 100 g trapist sira, rendanog
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 crvena paprika babura
  • 2 tikvice
  • 350 g testenine po izboru

  • Smestite paradajz, badem, parmezan i beli luk u blender pa ih sameljite sitno. Ulijte ulje u kom je bio paradajz i po potrebi dodajte još maslinovog ulja da biste lakše samleli suve sastojke.  U tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte nasečeno povrće pa ga pržite na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. Kada povrće dobije tamniju boju pospite bosiljak, promešajte i odmah dodajte pesto od sušenog paradajza.
  • Mešajte dok svo povrće ne bude pokriveno pestom i dinstajte tako 5 minuta. Posolite na kraju ukoliko ima potrebe, ali imajte na umu da su sir i paradajz prilično slani.
  • Testeninu skuvajte al dente pa je ubacite u pripremljeno povrće zajedno sa 2-3 dl vode u kojoj se kuvala pasta. Sve dobro promešajte pa poklopite i ostavite 5 minuta pre služenja kako bi se ukusi povezali, a testenina upila sve arome iz sosa. Služite toplo sa listićima svežeg bosiljka.
Tagovi pasta, pesto roso umak, večera

Sastojci

  • 200 g sušenog paradajza u ulju
  • 60 g badema
  • 100 g trapist sira, rendanog
  • 2-3 čena belog luka
  • 2-3 kašike maslinovog ulja
  • 1 kašičica sušenog bosiljka
  • 1 crvena paprika babura
  • 2 tikvice
  • 350 g testenine po izboru

Pogledajte i…