Pasta u pesto roso umaku sa paprikom i tikvicama
Srednje
1 hour hour 5 minutes minutes
Sastojci
- 200 g sušenog paradajza u ulju
- 60 g badema
- 100 g trapist sira, rendanog
- 2-3 čena belog luka
- 2-3 kašike maslinovog ulja
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 crvena paprika babura
- 2 tikvice
- 350 g testenine po izboru
- Smestite paradajz, badem, parmezan i beli luk u blender pa ih sameljite sitno. Ulijte ulje u kom je bio paradajz i po potrebi dodajte još maslinovog ulja da biste lakše samleli suve sastojke. U tiganj sipajte maslinovo ulje i dodajte nasečeno povrće pa ga pržite na srednjoj vatri uz povremeno mešanje. Kada povrće dobije tamniju boju pospite bosiljak, promešajte i odmah dodajte pesto od sušenog paradajza.
- Mešajte dok svo povrće ne bude pokriveno pestom i dinstajte tako 5 minuta. Posolite na kraju ukoliko ima potrebe, ali imajte na umu da su sir i paradajz prilično slani.
- Testeninu skuvajte al dente pa je ubacite u pripremljeno povrće zajedno sa 2-3 dl vode u kojoj se kuvala pasta. Sve dobro promešajte pa poklopite i ostavite 5 minuta pre služenja kako bi se ukusi povezali, a testenina upila sve arome iz sosa. Služite toplo sa listićima svežeg bosiljka.
Tagovi pasta, pesto roso umak, večera
Pogledajte i…