Pileći takosi u tanjiru
Lako
1 hour hour
Sastojci
- 700 g pilećih karabataka bez kostiju i kože
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice gruvane paprike
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice kakao praha
- 3 kašike ulja
- 400 g seckanog paradajza iz tegle
- 150 ml pileće supe
- 2 crvena luka
- 1 šolja sirćeta
- 1/2 šolje vode
- 1/8 šolje šećera
- 2 kašike soli
- 1 kašičica bibera u zrnu
- Pomešati sve začine pa dobro začiniti piletinu sa svih strana.
- Na ulju izdinstati meso sa obe strane, dok ne dobije braonkastu koricu.
- U posudu sa piletinom sipati supu i paradajz, sačekati da smesa provri, pa kuvati na srednjoj temperaturi 25 minuta dok se meso ne ispeče.
- Sa dve viljuške izdrpati meso na zalogaje i pomešati sa sokovima u tiganju.
- Ukiseljeni luk pripremiti tako što ćete tanko iseckati luk na krugove, pa ga u tegli pomešati sa svim ostalim sastojcima i promešati. Ostaviti da se kiseli minimum sat vremena dok ne dobije svetliju boju pa služiti kao prilog uz piletinu, bareni pirinač, gvakamole sos i pavlaku.
Tagovi luk, paradajz, piletina, pirinač, ručak, takosi, večera, začini
Sastojci
- 700 g pilećih karabataka bez kostiju i kože
- 2 kašičice soli
- 1 kašičica mlevenog kumina
- 1 kašičica mlevenog bibera
- 1/2 kašičice dimljene paprike
- 1/2 kašičice gruvane paprike
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice kakao praha
- 3 kašike ulja
- 400 g seckanog paradajza iz tegle
- 150 ml pileće supe
- 2 crvena luka
- 1 šolja sirćeta
- 1/2 šolje vode
- 1/8 šolje šećera
- 2 kašike soli
- 1 kašičica bibera u zrnu
Pogledajte i…