
Muffuletta sendvič

Lako

1 hour hour

Sastojci
Za salsu od turšije:
- 150 g zelenih Maslina bez koštice
- 125 g šarene turšije
- 1 velika pečena paprika iz turšije
- 2 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- 20 ml crvenog vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- Malo bibera
Za sendviče:
- 250 g Trivit beli hleb cipovka sečeni
- 150 g dimljenog vrata
- 150 g Edamer sira Belkino, sečenog na listove
- 125 g mortadele
- 100 g Rustik salame Delikato
- U secka dodati masline, turšiju, papriku, beli luk, maslinovo ulje, sirće i začine. Kratko izblendati – dovoljno da se svi sastojci usitne, ali da ostanu vidljivi komadići zbog bolje teksture. Dobijenu salsu ostaviti da odmori najmanje 30 minuta kako bi se ukusi sjedinili.
- Na aluminijumskoj foliji rasporediti hleb i sve ih premazati salsom.
- Na tri donja parčeta hleba ređati redom: dimljeni vrat, Edamer sir, mortadelu, još jedan sloj Edamer sira, i na kraju Rustik salamu. Prekriti preostalim parčetom hleba, salsom na dole.
- Umotati svaki sendvič u alu foliju. Po potrebi, ukoliko je hleb sa debljom koricom, staviti neki teži predmet preko kako bi se sastojci povezali i salsa dobro upila u hleb. Nakon toga, odložiti u frižider da se hladi još najmanje 30 minuta.
- Sendviče poslužiti hladne ili blago temperirane.

Tagovi brza priprema, delikatesni sendvič, dimljeni vrat, edamer sir, masline, mortadela, muffuletta, piknik, rustik salama, sendvič, suvo meso, turšija
Sastojci
Za salsu od turšije:
- 150 g zelenih Maslina bez koštice
- 125 g šarene turšije
- 1 velika pečena paprika iz turšije
- 2 čena belog luka
- 60 ml maslinovog ulja
- 20 ml crvenog vinskog sirćeta
- 1/2 kašičice suvog origana
- 1/2 kašičice suvog bosiljka
- Malo bibera
Za sendviče:
- 250 g Trivit beli hleb cipovka sečeni
- 150 g dimljenog vrata
- 150 g Edamer sira Belkino, sečenog na listove
- 125 g mortadele
- 100 g Rustik salame Delikato
Pogledajte i…