Bobičasti tart
Srednje
55 minutes minutes
Sastojci
- 200 g brašna
- 3 kašike šećera
- prstohvat soli
- 125 g maslaca
- 1 jaje
- 150 ml slatke pavlake
- 1 kremfiks
- 300 g krem sira
- 1 kašičica vanila ekstrakta
- 4 kašike meda ili javorovog sirupa
- 100 g mlevenog badema
- 1 pakovanje svežih malina, kupina i borovnica
- Umesite testo od brašna, šećera, soli, maslaca i jaja, oblikujte u lopticu i ostavite u frižideru da se ohladi na sat vremena. U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa kremfiksom i ostaviti po strani. Potom, mikserom umutite krem sir, vanilu i javorov sirup, pa u tu smesu dodajte slatku pavlaku, špatulom sjedinite i ostavite u frižideru da se prohladi.
- Testo razvijte na masnom papiru sa malo brašna i prebacite u kalup. Izbockajte tart viljuškom i postavite tegiće ili pasulj preko kore, kako se testo ne bi izdizalo u toku pečenja. Pecite 15 minuta na 200 stepeni (dok ne primetite da su se ivice testa odvojile od tarta).
- Ostavite da se prohladi, pa pospite sa mlevenim bademom. Nakon toga, preko kore nanesite fil i ukrasite svežim voćem.
Tagovi bobičasti tart, dezert, tart
Pogledajte i…