bobicasti tart

Bobičasti tart

Bobičasti tart

Srednje
55 minutes

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 kremfiks
  • 300 g krem sira
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 4 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 100 g mlevenog badema
  • 1 pakovanje svežih malina, kupina i borovnica

  • Umesite testo od brašna, šećera, soli, maslaca i jaja, oblikujte u lopticu i ostavite u frižideru da se ohladi na sat vremena. U međuvremenu pripremite fil, tako što ćete umutiti slatku pavlaku sa kremfiksom i ostaviti po strani. Potom, mikserom umutite krem sir, vanilu i javorov sirup, pa u tu smesu dodajte slatku pavlaku, špatulom sjedinite i ostavite u frižideru da se prohladi.
  • Testo razvijte na masnom papiru sa malo brašna i prebacite u kalup. Izbockajte tart viljuškom i postavite tegiće ili pasulj preko kore, kako se testo ne bi izdizalo u toku pečenja. Pecite 15 minuta na 200 stepeni (dok ne primetite da su se ivice testa odvojile od tarta).
  • Ostavite da se prohladi, pa pospite sa mlevenim bademom. Nakon toga, preko kore nanesite fil i ukrasite svežim voćem.
Tagovi bobičasti tart, dezert, tart

Sastojci

  • 200 g brašna
  • 3 kašike šećera
  • prstohvat soli
  • 125 g maslaca
  • 1 jaje
  • 150 ml slatke pavlake
  • 1 kremfiks
  • 300 g krem sira
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 4 kašike meda ili javorovog sirupa
  • 100 g mlevenog badema
  • 1 pakovanje svežih malina, kupina i borovnica

Pogledajte i…