
Cantuccini (Biscotti sa bademima)
Lako
1 hour hour 30 minutes minutes
Sastojci
- 175 g sirovih badema
- 350 g brašna
- 200 g šećera
- 1 kašičica praška za pecivo
- ½ kašičice soli
- 3 jajeta
- 1 kašičica ekstrakta vanile
- 1 kašičica ekstrakta badema
- Rendana kora 1 narandže
- Zagrejati rernu na 180°C.
- U pleh rasporediti bademe i kratko ih istostirati 5–7 minuta dok im ne popuca ljuska, pa ih izvaditi napolje. Smanjiti rernu na 150°C.
- U posudi pomešati brašno, šećer, prašak za pecivo, so i bademe.
- Dodati jaja, ekstrakt vanile i badema, kao i koru narandže. Sjediniti smesu dok se ne poveže u lepljivo testo.
- Pobrašniti testo da se ne lepi, prebaciti ga na pleh obložen papirom za pečenje i formirati duguljasti oblik (poput štrudle).
- Peći 45 minuta, zatim izvaditi i ostaviti da se hladi oko 20 minuta.
- Rernu ponovo uključiti na 160°C.
- Prohlađeno testo iseći na šnite širine oko 1 cm, poređati ih u pleh i zapeći 15–20 minuta, dok se ne osuše i lagano ne porumene.
- Služiti uz čaj, kafu ili desertno vino.
Tagovi aromatično, bademi, hrskavo, italijanski desert, jednostavno, korica narandže, pečeno, slatko, tradicionalno, vanila
Pogledajte i…



