cheececake od bundeve

Cheesecake od bundeve

cheececake od bundeve

Cheesecake od bundeve

Srednje
2 hours 15 minutes

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 1/4 šolje mlevenih oraha
  • 4 kašike maslaca
  • par kašika mleka Belkino
  • 500 g krem sira
  • 1/2 šolje šećera ili 1/4 šolje meda
  • 350 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1/2 kašike vanila arome
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 3/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • prstohvat mlevenog klinčića
  • prstohvat soli

  • Pomešati keks, orahe, maslac i mleko, i formirati smesu koju ćete ravnomerno utisnuti u kalup. 
  • Pripremiti fil tako što ćete umutiti krem sir dok ne postane kremast, pa dodajte šećer i dobro sjedinite. Dodajte pire od bundeve i sjedinite pa dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći posle svakog dodavanja. Dodajte vanilu i sve začine, umutite kratko i smesu izlijte u kalup.
  • Kalup obložite dobro sa svih strana aluminijumskom folijom, vodeći računa da voda ne uđe u kalup sa kolačem. Obloženi kalup stavite u veći kalup i ulijte vrele vode do polovine kalupa maksimum do 3/4 visine kalupa u kojem se nalazi cheesecake.
  • Pecite u rerni na 180 stepeni do 50 minuta. Cheesecake je pečen kada su mu ivice pečene i fiksne, a sredina još uvek pokretna, samo zadrmajte malo kalup i primetićete.  Cheesecake ukrasiti sa karamelom, otopljenom čokoladom i sitno seckanim orasima.

Recept za karamelu

  • Uzmite malu šerpicu i stavite je na tihu vatru, pa u nju sipajte 200g kristal šećera neprestano mešajući drvenom varjačom. Kada se šećer potpuno istopio, dodajte 45g maslaca iseckanog na kockice pa ih lagano ubacite u šerpu, mešajući dok se ne istope, što će se ubrzo i desiti. Zatim jako pažljivo dodajte 120ml slatke pavlake konstantno mešajući. Pustite da vri jedan minut pa skinite sa vatre dok se ne prohladi.
Tagovi bundeva, cheesecake, cheesecake od bundeve, čizkejk, dezert

Sastojci

  • 200 g mlevenog keksa
  • 1/4 šolje mlevenih oraha
  • 4 kašike maslaca
  • par kašika mleka Belkino
  • 500 g krem sira
  • 1/2 šolje šećera ili 1/4 šolje meda
  • 350 g pirea od bundeve
  • 3 jaja
  • 1/2 kašike vanila arome
  • 1 kašičica mlevenog cimeta
  • 3/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
  • 1/2 kašičice mlevenog đumbira
  • prstohvat mlevenog klinčića
  • prstohvat soli

Pogledajte i…