![cheececake od bundeve](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/01/cheececake-od-bundeve-img.jpg)
Cheesecake od bundeve
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Srednje
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours 15 minutes minutes
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 200 g mlevenog keksa
- 1/4 šolje mlevenih oraha
- 4 kašike maslaca
- par kašika mleka Belkino
- 500 g krem sira
- 1/2 šolje šećera ili 1/4 šolje meda
- 350 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- 1/2 kašike vanila arome
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 3/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- prstohvat mlevenog klinčića
- prstohvat soli
- Pomešati keks, orahe, maslac i mleko, i formirati smesu koju ćete ravnomerno utisnuti u kalup.
- Pripremiti fil tako što ćete umutiti krem sir dok ne postane kremast, pa dodajte šećer i dobro sjedinite. Dodajte pire od bundeve i sjedinite pa dodajte jedno po jedno jaje, dobro muteći posle svakog dodavanja. Dodajte vanilu i sve začine, umutite kratko i smesu izlijte u kalup.
- Kalup obložite dobro sa svih strana aluminijumskom folijom, vodeći računa da voda ne uđe u kalup sa kolačem. Obloženi kalup stavite u veći kalup i ulijte vrele vode do polovine kalupa maksimum do 3/4 visine kalupa u kojem se nalazi cheesecake.
- Pecite u rerni na 180 stepeni do 50 minuta. Cheesecake je pečen kada su mu ivice pečene i fiksne, a sredina još uvek pokretna, samo zadrmajte malo kalup i primetićete. Cheesecake ukrasiti sa karamelom, otopljenom čokoladom i sitno seckanim orasima.
Recept za karamelu
- Uzmite malu šerpicu i stavite je na tihu vatru, pa u nju sipajte 200g kristal šećera neprestano mešajući drvenom varjačom. Kada se šećer potpuno istopio, dodajte 45g maslaca iseckanog na kockice pa ih lagano ubacite u šerpu, mešajući dok se ne istope, što će se ubrzo i desiti. Zatim jako pažljivo dodajte 120ml slatke pavlake konstantno mešajući. Pustite da vri jedan minut pa skinite sa vatre dok se ne prohladi.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi bundeva, cheesecake, cheesecake od bundeve, čizkejk, dezert
Sastojci
- 200 g mlevenog keksa
- 1/4 šolje mlevenih oraha
- 4 kašike maslaca
- par kašika mleka Belkino
- 500 g krem sira
- 1/2 šolje šećera ili 1/4 šolje meda
- 350 g pirea od bundeve
- 3 jaja
- 1/2 kašike vanila arome
- 1 kašičica mlevenog cimeta
- 3/4 kašičice mlevenog muskatnog oraščića
- 1/2 kašičice mlevenog đumbira
- prstohvat mlevenog klinčića
- prstohvat soli
Pogledajte i…