Dodatne zaštitne mere

Kompanija PerSu dodatno je pojačala mere zaštite u svojim maloprodajnim objektima, koje se odnose kako na zaposlene, tako i na sve kupce.

U svim PerSu marketima postavlja se zaštitna zavesa, koja u velikoj meri izoluje zaposlenog trgovca na kasi prilikom kucanja robe, a ostavljen je prostor samo za preuzimanje novca. Do sada su zavese postavljene u najugroženijim mestima, odnosno u Kikindi, Novom Sadu i Zrenjaninu, a do nedelje 22.03. u svih 150 PerSu marketa biće ugrađene zavese. Na ovaj način, trgovac je zaštićen sa svih strana, a potencijalni prenos virusa bliskim kontaktom je smanjen na minimum. Pored ovih mera, svi trgovci u PerSu marketima opremljeni su zaštitnim maskama i rukavicama, kao i dezinfekcionim sredstvima. Ruke se redovno dezinfikuju, kao i sve kontaktne površine na svaka dva sata, a tu spadaju kvake, pultovi, vrata vitrina, potrošačke korpe i slično.

-Zdravlje naših zaposlenih, ali i naših kupaca nam je na prvom mestu. Naši trgovci sapadaju u kategoriju ljudi koji su u ovoj situaciji najviše na udaru i preduzeli smo sve mere kako bismo ih maksimalno zaštitili. S obzirom na to da su oni konstantno izloženi, mi ovakav vid zaštitne zavese preporučujemo svim trgovinama kao rešenje. Našim trgovcima smo nemerljivo zahvalni na velikom doprinosu u ovoj vanrednoj situaciji, jer svakodnevno rade punim kapacitetom kako nijedan kupac ne bi ostao bez potrebnih namirnica – poručuju iz PerSu marketa.