PerSu marketi

Francuski topli sendvič – Croque Madame

Francuski topli sendvič - Croque Madame

Lako
14 minutes
5

Sastojci

  • 65 g maslaca
  • 10 g brašna
  • 100 ml mleka Belkino
  • so i biber po ukusu
  • 1/8 kašičice muskantnog oraščića
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 6 kriški hleba
  • 3 kašike senfa (dižon ili običnog)
  • 15 slajseva stišnjene šunke
  • malo ulja
  • malo sveže majčine dušice

  • Otopite maslac pa premažite, sa jedne strane, kriške hleba. Stavite ih u rernu na opciju grill (najviša pozicija, temperatura max) kako bi dobile hrskavu koricu i zlatno smeđu boju.
  • U ostatak maslaca dodajte brašno pa mešajte, žicom za mućenje, dok se brašno ne ugreje. Dodajte mleko pa mešajte dok se Bešamel sos ne zgusne. Potom dodajte so, biber i muskatni oraščić. Konačno dodajte 25 g kačkavalja, dobro promešajte, pa ostavite sa strane.
  • Unutrašnju stranu tosta premažite senfom, preko poređajte stišnjenu šunku (po 5 slajseva), pa prekrijte sa po 20 g kačkavalja. Sendvič preklopite drugom kriškom, krckavom stranom nagore, pa zagrejte u rerni dok se sir ne rastopi.
  • Preko svakog sendviča premažite bešamel sos pa ih vratite u rernu da se zagreju, dok ne promene boju. Jaja ispecite na oko, samo sa jedne strane, do 5 minuta kako bi unutra ostala blago rovita. Poslužite preko sendviča, pospite sa malo sveže majčine dušice i začinite po ukusu.
Tagovi doručak, jaja, majčina dušica, maslac, rezani hleb, sendvič, senf, sir, šunka

Sastojci

  • 65 g maslaca
  • 10 g brašna
  • 100 ml mleka Belkino
  • so i biber po ukusu
  • 1/8 kašičice muskantnog oraščića
  • 100 g rendanog kačkavalja
  • 6 kriški hleba
  • 3 kašike senfa (dižon ili običnog)
  • 15 slajseva stišnjene šunke
  • malo ulja
  • malo sveže majčine dušice

Pogledajte i…