Hrskava piletina
Srednje
2 hours hours
3
Sastojci
Piletina
- 500 g pilećeg filea
- 250 ml jogurta Belkino
- 50 ml ulja
- 250 g Corn flakes
- 150 g brašno
- 4 jajeta
- so
- biber
- začini po želji, predlog: paprika i korijander
- ulje/mast za prženje
Prženi pirinač
- 200 g pirinča dugog zrna
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka, manja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
- Meso iseći na tanke šnicle, posoliti sa obe strane pa ubaciti u činiju zajedno sa jogurtom i uljem. Izmešati dobro, dodati biber, još malo soli i ostaviti u frižideru preko noći ili na par sati.
- Ovo će učiniti da meso bude sočno, mekano i preukusno. U jednoj činiji izmešati jaja sa malo soli, u drugu sipati brašno, a u treću izmrvljen kornfleks sa dodatim začinima. U tiganj sipati masnoću po želji, visine otprilike 1,5 cm. Ugrejati dobro pa smanjiti vatru da ne gori.
- Meso vaditi iz marinade, skinuti višak, uvaljati u brašno, jaja pa u kornfleks. Pritisnuti dobro kako bi se što više kornfleksa zalepilo za njega. Pržiti u tiganju po par minuta sa svake strane.
- Pirinač skuvati. Na jednu količinu pirinča 3 količine vode, i malo soli. U tiganju na maslinovom ulju ispržiti crni i beli luk, posoliti, pa kad se karamelizuje dodati oceđen pirinač i pržiti 7-8 minuta, mešajući sve vreme.
Tagovi hrskava piletina, piletina, pirinač, ručak
Sastojci
Piletina
- 500 g pilećeg filea
- 250 ml jogurta Belkino
- 50 ml ulja
- 250 g Corn flakes
- 150 g brašno
- 4 jajeta
- so
- biber
- začini po želji, predlog: paprika i korijander
- ulje/mast za prženje
Prženi pirinač
- 200 g pirinča dugog zrna
- 1 čen belog luka
- 1 glavica crnog luka, manja
- 2 kašike maslinovog ulja
- so
- biber
Pogledajte i…