
Knedle sa šljivama - gomboce

Lako

50 minutes

5
Sastojci
- 1 kg krompira
- 250 g brašna
- 1 dl ulja
- 300 g prezli
- 600 g šljiva
- 200 g šećera
- 1 kockica maslaca
- 1 jaje
- so
- Krompr oljuštiti, iseckati i skuvati. U skuvan krompir ubaciti so i maslac i umutiti. Ubaciti jedno sveže jaje i umutiti. Brašno dodavati po malo i mutiti, smesa će biti mekana i lepljiva. Ruke nauljiti i uzimati po malo testa i uvaljati šljivu.
- Testo možete vaditi kašikom kako bi knedle bile iste velicine. Knedle kuvajte u proključaloj vodi oko desetak minuta. Knedla je kuvana par minuta kada ispliva na povrsinu šerpe. U tiganju na ulju propržite prezle na laganoj vatri dok ne porumene. U prezle dodajte šećer, i svaku knedlu uvaljajte. Po želji možete naknadno dodati šećer na knedle.

Tagovi dezert, gomboce, gomboce sa šljivama, knedle, knedle sa šljivama

Pogledajte i…