kolac sa makom

Kolač sa makom

Kolač sa makom

Lako
1 hour 10 minutes

Sastojci

  • 5 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 1 šolja mleka Belkino
  • 5 kašika kakao praha
  • 3 kašike ruma
  • 1 izrendana kora narandže
  • 200 g bademovog brašna

  • Razdvojite žumanca od belanaca, pa umutite čvrstu penu od 5 belanaca i malo soli. Pripremljenu smesu ostavite po strani. U drugoj posudi umutite 5 žumanaca  sa 180g šećera, dodajte ulje, mleko i rum, pa sjedinite mikserom.
  • Potom dodajte kakao i bademovo brašno i dobro sjednite mikserom. Ako vam je smesa suviše tvrda, dodajte malo mleka. Na kraju dodajte belanca i koru narandže pa sjedinite špatulom. Izlijte u kalup (22-24 cm prečnika) koji ste prethodno premazali maslacem i pobrašnjavili.
  • Pecite u rerni nekih pola sata na temperaturi do 180 stepeni. Trebalo bi da je pečeno kada primetite da vam se središnji deo kolača znatno izdigao. Predlažemo da kolač poslužite sa čokoladnim ganašem preko da bi bio bolji ukus.
Tagovi dezert, mak

Sastojci

  • 5 jaja
  • 180 g šećera
  • 150 ml ulja
  • 1 šolja mleka Belkino
  • 5 kašika kakao praha
  • 3 kašike ruma
  • 1 izrendana kora narandže
  • 200 g bademovog brašna

Pogledajte i…