Kroketi sa krompirom
Lako
45 minutes minutes
Sastojci
- 600 g krompira
- 25 g maslaca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica muskantnog oraščića
- 1 žumance
- 20 ml mleka Belkino
- 100 g brašna
- 300 g kobasice
- 200 g trapist sira
- 1 jaje
- 100 g prezli
- ulje za prženje
- Obariti oljušteni krompir i potom ga dobro ocediti. Ispasirati ga pa dodati mleko, maslac i začine. Kad ste sve sjedinili dodajte žumance i polako počnite sa dodavanjem brašna. Kada dobijete koliko toliko smesu koja se ne lepi za ruke, zamesite testo rukama sa još malo brašna , samo pazite da ne dodate više od 100g.
- Urolajte konačno testo u valjak pa secite komadiće težine od 60-65g i prstima ih oblikujte u tortilju, pa unutra ubacite štapić kačkavalja (veličine pomfrita) koji ste umotali u 3 slajsa kobasice.
- Oblikujte smesu oko punjenja, zarolajte je preko malo brašna da se lepo oblikuje uvaljak i potom je možete odložiti u frižider na sat dva da se stegne ili odmah peći. Krokete uvaljajte prvo u umućeno jaje, potom u prezle i pecite u manjoj šerpi u vrelom ulju (gledajte da ulje dođe do polovine kroketa).
- Po jednoj strani je dovoljno peći do pola minuta. Od ove smese ćete dobiti oko 10-12 kroketa.
Tagovi kroketi, krompir, ručak
Sastojci
- 600 g krompira
- 25 g maslaca
- 1 kašičica soli
- 1 kašičica muskantnog oraščića
- 1 žumance
- 20 ml mleka Belkino
- 100 g brašna
- 300 g kobasice
- 200 g trapist sira
- 1 jaje
- 100 g prezli
- ulje za prženje
Pogledajte i…