Lepinjice sa urnebesom

Lepinjice sa urnebesom

Lako
1 hour

Sastojci

  • 300 ml mlake vode
  • 5 g instant kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 600 g crvene paprike šilja
  • 450 g grčkog sira Belkino
  • 150 g sitnog sira Belkino
  • 3 bela luka izblendana
  • 3 kašike ljute gruvane paprike
  • So i biber po ukusu

  • U mlaku vodu sipati kvasac i šećer pa pomešati smesu i ostaviti je na 5 minuta da se aktivira. Dodati brašno pa zamesiti testo dok se ne formira lopta, dodati so pa ga rukama još mesiti. Formirati testo u loptu i ostaviti pokriveno da raste 30 minuta.
  • U međuvemenu zagrejati rernu na max i peći paprike na plehu, bliže gornjem grejaču i okretati ih da se sa svih strana jednako zapeku (20 minuta). Ostaviti paprike da se prohlade pa ih oljuštiti i izblendati zajedno sa belim lukom.
  • Ocediti papriku, od viška tečnosti, pa je pomešati sa grčkim sirom, sitnim sirom, gruvanom paprikom, solju i biberom.
  • Testo podeliti na 8 delova (oko 100 g po lopti) i na malo brašna istanjiti loptice u krug oklagijom.
  • Na svako testo staviti po 1-2 kašike urnebesa, zatvoriti sa svih strana fil testom, pa lagano i nežno oklagijom istanjiti u lepinjicu. Ukoliko vam pukne po rubovima, u toku pečenja samo stisnite spatulom stranu gde je rupa.
  • Lepinjice pecite u tiganju sa uljem dok ne dobiju zlatnu boju sa obe strane, pa polužite uz urnebes.
  • *Urnebes u ovom receptu je napravljen u znatno većoj količini od potrebne za ove lepinjice, za lepinjice ćete potrošiti ¼ smese.
Tagovi doručak, grčki sir, lepinjice, paprika, sitan sir, urnebes, večera

Sastojci

  • 300 ml mlake vode
  • 5 g instant kvasca
  • 1 kašičica šećera
  • 500 g brašna
  • Prstohvat soli
  • 600 g crvene paprike šilja
  • 450 g grčkog sira Belkino
  • 150 g sitnog sira Belkino
  • 3 bela luka izblendana
  • 3 kašike ljute gruvane paprike
  • So i biber po ukusu

Pogledajte i…