Puslice sa bademima
Srednje
2 hours hours
5
Sastojci
- 70 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 50 g kristal šečera
- 80 g mlevenih badema (blanširanih ili sirovih)
- 80 g šećera u prahu TO!
- 2 ml arome vanile
- 1 g crvene prehramene boje u gelu
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 80 g šećera u prahu TO!
- 30 g džema od malina
- 1 kašičica arome vanile
- par kašika mleka Belkino
- Belanca umutite mikserom, sa prstohvatom soli, dok ne zapene. Postepeno dodavajte šećer, konstantno muteći, dok ne dobijete čvrst i sjajan šam. Dodajte bademe, šećer u prahu, vanilu i boju. Sve sastojke sjedinite spatulom, mešajući laganim pokretima dok smesa ne postane ređa, toliko da je nalik medu koji pada sa spatule, ne ređa od toga.
- Špric (sa otvorom po izboru) napunite smesom i u tepsiju, obloženu papirom za pečenje, istisnite puslice (prečnika 6 cm) ostavljajući dovoljno razmaka između njih.
- Puslice pecite sat vremena, u prethodno zagrejanoj rerni, na 110°C pa ih ostavite da se prohlade.
- Maslac umutite sa šećerom, dok ne postanepenast, pa dodajte džem od malina, vanilu i par kašika mleka. Nastavite samućenjem dok ne dobijete smesu zgodnu za premazivanje (po potrebi dodajte jošmleka). Puslice premažite filom pa ih spojite i poslužite.
Tagovi bademi, dezert, džem od malina, puslice, vanila
Sastojci
- 70 g belanaca TO!
- prstohvat soli
- 50 g kristal šečera
- 80 g mlevenih badema (blanširanih ili sirovih)
- 80 g šećera u prahu TO!
- 2 ml arome vanile
- 1 g crvene prehramene boje u gelu
- 50 g maslaca, sobne temperature
- 80 g šećera u prahu TO!
- 30 g džema od malina
- 1 kašičica arome vanile
- par kašika mleka Belkino
Pogledajte i…