Rolat od bundeve i sira
Lako
2 hours hours 30 minutes minutes
5
Sastojci
- 100 g brašna
- 60 g mlevenih oraha
- 5 g mlevenog cimeta
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice mlevenog muskantno oraščića
- 1/4 kašičice mlevenog klinčića
- 2 g praška za pecivo
- 2 g soli
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 2 kašičice arome vanile
- 60 g maslaca, sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 300 g krem sira
- Pomešajte suve sastojke u posudi (brašno, mlevene orahe, cimet, đumbir, muskatni oraščić, klinčić, prašak za pecivo i so). Umutite jaja sa šećerom, dok ne postanu svetle boje, pa dodajte pire od bundeve (500 g bundeve ispecite u rerni na 200°C, dok ne omekša, izvadite meso pa ga izblendajte sa kašikom vode) i vanilu.
- Neprestano muteći postepeno dodavajte suve sastojke. Smesu izlijte u kalup dimenzija 25x38 cm, prethodno obložen papirom za pečenje. Pecite 13 minuta u zagrejanoj rerni na 190°C.
- Dok je kora još uvek topla urolajte je u krpu pa ostavite da se prohladi na sat vremena.
- U međuvremenu pripremite fil tako što ćete penasto umutiti maslac sa šećerom i krem sirom. Prohlađenu koru odmotajte iz krpe, nafilujte je, pa ponovo urolajte u papir za pečenje. Ostavite u frižideru na sat vremena, pa poslužite posuto šećerom u prahu.
Tagovi bundeva, cimet, dezert, jesen, krem sir, orasi, rolat, šećer u prahu, vanila
Sastojci
- 100 g brašna
- 60 g mlevenih oraha
- 5 g mlevenog cimeta
- 1 kašičica mlevenog đumbira
- 1/2 kašičice mlevenog muskantno oraščića
- 1/4 kašičice mlevenog klinčića
- 2 g praška za pecivo
- 2 g soli
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 200 g pirea od bundeve
- 2 kašičice arome vanile
- 60 g maslaca, sobne temperature
- 100 g šećera u prahu
- 300 g krem sira
Pogledajte i…