Sarme

Sarme

Lako
4 hours
5

Sastojci

  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 veći crni luk, sitno iseckan
  • 1 veća šargarepa, narendana
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 200 g pirinča dugog zrna
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 400 g suvog mesa
  • 6 listića lovora
  • 1-1,5 l vode

  • Pomešati mleveno meso, crni luk, šargarepu, beli luk, pirinač i začine u posudi.
  • Filovati listove kupusa sa ovom smesom.
  • Na dno šerpe poređati jedan sloj listova kupusa pa preko poređati sarme naizmenično ređajući njih i suvo meso.
  • Posuti listiće lovora između svakog sloja pa poređati listove kupusa koji su ostali na vrh šerpe preko sarmi, kako bi ih držali u vodi.
  • Naliti vodom tako da su sve sarme potopljene pa kuvati dok sarma ne krene da krčka.
    Smanjiti temperaturu i kuvati 3 sata, dodavati vodu po potrebi.
  • Služiti sarme posute sa malo gruvane ljute paprike, sveže seckanim peršunom i uz pavlaku.
Tagovi kiseli kupus, mleveno meso, pirinač, ručak, sarma, večera

Sastojci

  • 600 g mlevenog svinjskog mesa
  • 1 veći crni luk, sitno iseckan
  • 1 veća šargarepa, narendana
  • 1 čen belog luka, sitno naseckan
  • 200 g pirinča dugog zrna
  • 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
  • 1 1/2 kašičica soli
  • 1 kašičica vegete
  • 1 kašičica bibera
  • 1 kašičica slatke paprike
  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 400 g suvog mesa
  • 6 listića lovora
  • 1-1,5 l vode

Pogledajte i…