Sarme
Lako
4 hours hours
5
Sastojci
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 veći crni luk, sitno iseckan
- 1 veća šargarepa, narendana
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 200 g pirinča dugog zrna
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 1/2 kašičica soli
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 glavica kiselog kupusa
- 400 g suvog mesa
- 6 listića lovora
- 1-1,5 l vode
- Pomešati mleveno meso, crni luk, šargarepu, beli luk, pirinač i začine u posudi.
- Filovati listove kupusa sa ovom smesom.
- Na dno šerpe poređati jedan sloj listova kupusa pa preko poređati sarme naizmenično ređajući njih i suvo meso.
- Posuti listiće lovora između svakog sloja pa poređati listove kupusa koji su ostali na vrh šerpe preko sarmi, kako bi ih držali u vodi.
- Naliti vodom tako da su sve sarme potopljene pa kuvati dok sarma ne krene da krčka.Smanjiti temperaturu i kuvati 3 sata, dodavati vodu po potrebi.
- Služiti sarme posute sa malo gruvane ljute paprike, sveže seckanim peršunom i uz pavlaku.
Tagovi kiseli kupus, mleveno meso, pirinač, ručak, sarma, večera
Sastojci
- 600 g mlevenog svinjskog mesa
- 1 veći crni luk, sitno iseckan
- 1 veća šargarepa, narendana
- 1 čen belog luka, sitno naseckan
- 200 g pirinča dugog zrna
- 1 kašika sitno seckanog svežeg peršuna
- 1 1/2 kašičica soli
- 1 kašičica vegete
- 1 kašičica bibera
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 glavica kiselog kupusa
- 400 g suvog mesa
- 6 listića lovora
- 1-1,5 l vode
Pogledajte i…