![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2021/12/MG_4191a-scaled.jpg)
Šaum rolne sa kesten pireom
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/chef-hat.png)
Lako
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Clock-Icon@1X.png)
2 hours hours
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/star-3.png)
Sastojci
- 500 g lisnatog testa
- 1 jaje
- 50 g šećera u prahu
- 150 g čokolade
- 15 ml ulja
- 150 ml slatke pavlake
- 250 g kesten pirea
- 3 kašike ruma
- Na pobrašnjenoj površini, razvijte lisnato testo (oba bloka) na dimenziju 20x27 cm, pa isecite na trakice širine 2 cm (dobićete ukupno 20 trakica). Uvijte ih na metalne modlice, prethodno premazane uljem, pa poređajte na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne porumene (oko 15 minuta).
- Ispečene rolnice skinite sa modlica, odmah nakon pečenja, pa uvaljajte do polovine u prah šećer. Ostavite ih sa strane da se prohlade, pa u međuvremenu otopite čokoladu. Drugu polovinu rolnice uronite u čokoladu i ostavite sa strane da se osuši (po želji možete je uroniti i celu, bez prethodnog uranjanja u prah šećer).
- Fil za punjenje pripremite tako što ćete umutiti slatku pavlaku, pa dodati narendan kesten pire i rum. Špricem za filovanje napunite rolnice i služite.
![](https://persu.rs/wp-content/uploads/2023/03/Separator@1X.png)
Tagovi čokolada, dezert, kesten pire, lisnato testo, rolnice, rum, sitni kolači
Pogledajte i…